Alenka stůně – poučení o částech lidského těla, pojmenování, důležité orgány a jejich funkce, lidské smysly, ochrana zdraví.
Program pro děti – Zdravá pětka – zdravá výživa, potraviny, skladba jídelníčku, vitamíny
Co vyprávěla stará borovice
Cíl: poznat a pojmenovat různé materiály – dřevo, plast, papír, nutnost třídění odpadů, další využití, výroba recyklovaného papíru
Vánoční zvoneček brzy nám zacinká
vánoční zvyky a tradice české i německé, , přípravy na nejkrásnější svátky,příprava vánoční besídky s vystoupením dětí
Mikuláš a čert v mateřské škole
Cíl: seznámit se s českými tradicemi, přípravy na vánoce, význam adventu
Javorníček a vítr Škudivítr
Cíl poznat a pojmenovat typické projevy podzimního počasí, zjištovat směr větru, účinky větru, ohýbání stromů, létání draka...
Kam se ježek v zimě schoval?
Cíl : rozšíření poznatků o ježkovi, způsob života, hmyzožravec – potrava, jak přezimuje, pomoc ježkům v zimě
Javorníček a veverka Zrzečka
Cíl : rozšíření znalostí dětí – příprava zvířat na zimu, zásoby k zimnímu spánku, příprava na zimu živočichů žijících v rybníce , rozdíl mezi zimním spánkem a strnulostí.
Můj strom
Cíl : poznat a pojmenovat části stromu – kořen, kmen, větve, poznat les jehličnatý, smíšený, jehličí nebo listy, význam lesa pro různé živočichy, kdo kde žije, jednotlivá pásma, význam lesa pro člověka
Barevný les
Cíl : znát znaky podzimu, podzimní počasí, správně pojmenovat stromy a plody (kaštan, bukvice, žaludy), pozorování tvarů listů, sběr barevných listů
Podkategorie
Jídelní lístky
Aktuální jídelní lístek 21. 4. - 25. 4. 2025
Pondělí 21.4.2025
Přesnídávka: ---
Polévka: ---
Hlavní chod: STÁTNÍ SVÁTEK
Svačina: ---
Úterý 22.4.2025
Přesnídávka: Rýžovo-kokosová kaše, čaj tropické ovoce, jablka (7)
Polévka: S knedlíčky z ovesných vloček (1, 1d, 9)
Hlavní chod: Koprová omáčka, vařené vejce, houskový knedlík (1,1a, 3, 7)
Svačina: Chléb se strouhaným sýrem, čaj jahoda s mátou / mléko, jablka (1, 1a, 7)
Středa 23.4.2025
Přesnídávka: Rohlík, kakao, jablka (1, 1a, 7)
Polévka: Rybí s opečenou houskou (1, 1a, 4, 9)
Hlavní chod: Přírodní vepřová kýta, bramborová kaše, okurkový salát (1, 1a, 7)
Svačina: Cornflakes s mlékem, čaj jahoda s mátou, banány (7)
Čtvrtek 24.4.2025
Přesnídávka: Chléb s pomazánkou z makrely, švédský čaj, kapie (1, 1a, 4, 7, 10)
Polévka: S vaječnou jíškou (1, 1a, 3, 9)
Hlavní chod: Kuřecí játra na smetaně, rýže, rajčata (1, 1a, 7)
Svačina: Lámankový chléb s máslem, čaj malina, hrušky (1,1a, 1b)
Pátek 25.4.2025
Přesnídávka: Topinky s česnekem, čaj s citrónem, rajčata (1, 1a)
Polévka: Gulášová (1, 1a)
Hlavní chod: Krůtí karbanátek, čočka s cibulkou, celerovo-mrkvový salát (1, 1a, 9, 10)
Svačina: Toastový chléb se sýrovou pomazánkou, čaj hruška se zázvorem / mléko, jablka (1, 1a, 7)