S Javorníčkem na Akademii – příprava na Závěrečnou Akademii s rozloučením se školáky.
S Javorníčkem v ZOO – poznat a pojmenovat cizokrajná zvířata, ohrožené druhy, způsob života v zajetí
S Javorníčkem u včelaře – seznámení s životem včel, význam pro člověka, prohlídka úlů, zazimování a péče člověka o včelstva
Javorníček u vodníka Puškvorce.
Seznámit se s vývojovými stadii žáby, vliv počasí na život v rybníce, poznat a pojmenovat známé druhy žab- skokan, ropucha, porovnat jejich vajíčka
Javorníček a víla Pampeliška – téma zůstává z minulého týdne.
Javorníček a víla Pampeliška
Pozorování pampelišek na louce, kořen, stonek, květ, využití pampelišek v lidovém léčitelství, vaření pampeliškového medu
Javorníček a malá čarodějnice
přiblížit a vysvětlit dětem české tradice a zvyky, slet malých čarodějnic na zahradě MŠ
Javorníček a oslava Dne Země - vést děti km pochopení důležitosti ochrany životního prostředí, zdůraznit potřebu čistoty ovzduší a vody, učit se vnímat krásu přírody, poznat, co do přírody nepatří.
Javorníček a velikonoční vajíčko – tradice velikonoc, přípravy, výzdoba, tradiční pokrmy, koledy
S Javorníčkem za Ferdou Mravencem
Cíl: poznat uspořádání života v mraveništi, stavba těla mravence a jeho vývoj
Podkategorie
Jídelní lístky
Aktuální jídelní lístek 21. 4. - 25. 4. 2025
Pondělí 21.4.2025
Přesnídávka: ---
Polévka: ---
Hlavní chod: STÁTNÍ SVÁTEK
Svačina: ---
Úterý 22.4.2025
Přesnídávka: Rýžovo-kokosová kaše, čaj tropické ovoce, jablka (7)
Polévka: S knedlíčky z ovesných vloček (1, 1d, 9)
Hlavní chod: Koprová omáčka, vařené vejce, houskový knedlík (1,1a, 3, 7)
Svačina: Chléb se strouhaným sýrem, čaj jahoda s mátou / mléko, jablka (1, 1a, 7)
Středa 23.4.2025
Přesnídávka: Rohlík, kakao, jablka (1, 1a, 7)
Polévka: Rybí s opečenou houskou (1, 1a, 4, 9)
Hlavní chod: Přírodní vepřová kýta, bramborová kaše, okurkový salát (1, 1a, 7)
Svačina: Cornflakes s mlékem, čaj jahoda s mátou, banány (7)
Čtvrtek 24.4.2025
Přesnídávka: Chléb s pomazánkou z makrely, švédský čaj, kapie (1, 1a, 4, 7, 10)
Polévka: S vaječnou jíškou (1, 1a, 3, 9)
Hlavní chod: Kuřecí játra na smetaně, rýže, rajčata (1, 1a, 7)
Svačina: Lámankový chléb s máslem, čaj malina, hrušky (1,1a, 1b)
Pátek 25.4.2025
Přesnídávka: Topinky s česnekem, čaj s citrónem, rajčata (1, 1a)
Polévka: Gulášová (1, 1a)
Hlavní chod: Krůtí karbanátek, čočka s cibulkou, celerovo-mrkvový salát (1, 1a, 9, 10)
Svačina: Toastový chléb se sýrovou pomazánkou, čaj hruška se zázvorem / mléko, jablka (1, 1a, 7)